www.lantmastarkaren.nu
Lantmästarintryck

Mikael Persson avslutade sin lantmästarutbildningvåren -95. Idag arbetar han som representant hos Kullenbergs, ett företag som säljer alla slags maskiner och tillbehör inom lantbruket.

-Jag ser mig själv som en problemlösare åt lantbrukaren, där jag kan bygga upp ett långsiktigt förtroende just genom den kompetens jag har som lantmästare.

Mikael är ett levande exempel på stadspojken som blev lantmästare! Född och uppvuxen i Malmö hade Mikael planer på att bli fordonstekniker.
-Efter sommarjobb på en stor gård utanför stan, där jag också blev erbjuden ett fortsatt jobb, ändrades mina planer, berättar Mikael. Åren varvades med arbete och utbildning; lantbrukskola i Skurup och driftledarkurs i Bollerup. Steget till lantmästarutbildningen i Alnarp kändes sedan självklart.

-Utbildningen har ett mycket gott rykte i branschen. Att anställa en lantmästare är att anställa en person med bred praktisk erfarenhet kompletterad med teoretiska kunskaper av hög kvalitet, säger mikael. Lantmästaren har en ljus framtid tror Mikael.
-Vi behövs inom praktiskt lantbruk med kunskaper om nya forskarrön och ny teknik men också inom t ex bank- och försäkringsväsendet och i arbete med information och rådgivning, avslutar Mikael.